Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kaz Dağları eteklerinde yangın çıktı. Kadıköy Fatih Mahallesi'nde başlayan yangın, hızla yayılarak yerleşim alanlarını tehdit eder hale geldi.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgedeki 70 km’nin üzerinde esen poyraz rüzgarı, yangınla mücadele eden ekiplerin işini zorlaştırıyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına karşı yoğun çaba sarf etmekte.
Yangının Sebepleri ve Mücadele Çabaları:
Yangının ilk belirlendiği andan itibaren, alevlerin kontrol altına alınması için geniş bir alanda çalışmalar başlatıldı. Yangına müdahale eden ekipler, rüzgarın etkisiyle yangının daha da büyümesi riskini gözeterek hızla hareket ediyor.
Bölgeye Dikkat!
Yetkililer, halkı bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıyor. Yangının daha da yayılmaması için önlemler alınmaya devam ediyor. Bu durum, hem ekipler hem de vatandaşlar için büyük bir tehlike arz etmekte.

Edremit'te orman yangını