Ilgardere Köyü Yakınlarında Alevler Yükseldi
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanlar kısa sürede geniş bir alandan görüldü.
Yangın ihbarının ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye araçları bölgeye yönlendirildi. Alevlerin büyümesini önlemek için havadan yangın söndürme helikopterleri ve uçakları da çalışmalara katıldı.

Soruşturma Başlatıldı
Ekipler, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere karşı yoğun mücadele veriyor. Yangının çevredeki yerleşim yerlerini tehdit etmemesi için önleyici tedbirler alınırken, ilk bilgilere göre can kaybı yaşanmadı.
Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, bölgeye girişler kısıtlandı. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, yangının tamamen söndürülmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve çıkış nedenine ilişkin incelemelerin başlatıldığını duyurdu.
VALİNİN AÇIKLAMASI EKLENDİ
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, NSosyal'deki hesabından yaptığı açıklamada, "Gelibolu Ilgardere köyü kırsalında başlayan yangına 3 uçak, 3 helikopter ile havadan, 33 arazöz, 2 itfaiye, 3 dozer, 15 diğer araç ve 163 personel ile karadan müdahale edilmektedir." ifadelerini kullandı.