Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasında 5 sanığa tahliye istendi

Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasında 5 sanığa tahliye istendi

Ekrem İmamoğlu davasında savcı, 5 sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme duruşmaya ara verdi.

'Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' davasında, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, cumhuriyet savcısı 5 sanığın tahliyesi yönünde görüş bildirdi.

Davanın 53. oturumu, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda devam etti. Savcının açıklamalarında, sanıkların iş adamı Yunus Göçer, yönetmen ve yapımcı Hasan Yalaz, Kültür A.Ş. Bilgi Teknolojileri Müdürü Erdinç Çolak, eski İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü İpek Elif Atayman ve reklamcı Alper Aydın için tahliye talep edildiği belirtildi.

Savcı, atılı suçun vasıf ve mahiyetinin, mevcut delil durumunun ve dosya kapsamının göz önünde bulundurularak bu kararın alındığını ifade etti. Diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına dair ise talepte bulunuldu. Daha sonra, duruşmaya mahkemenin değerlendirme yapabilmesi için ara verildi.

Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ duruşmasında 5 sanığa tahliye istendi

Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ duruşmasında 5 sanığa tahliye istendi