Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Elazığ'da ayağına ip dolanan yavru karga, jandarma tarafından kurtarıldı

Elazığ'da ayağına ip dolanan yavru karga, jandarma tarafından kurtarıldı

Elazığ'da jandarma, ayağına misina dolanan yavru kargayı kurtarıp doğaya geri bıraktı. O anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Elazığ'ın Sivrice Gölü kenarında meydana gelen ilginç olay, jandarma personelinin duyarlılığı sayesinde mutlu bir sonla noktalandı. Yavru karganın uçamadığını fark eden jandarma ekipleri, derhal harekete geçti ve yavru kuşun ayağına dolanan misina ve ipi çıkarmak için gerekli işlemleri gerçekleştirdi.

Kurtarma Çalışmaları

Olay, bir kampta bulunan jandarma ve bekçi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Karganın durumunu gören ekipler, hemen yanına yaklaşıp kuşu dikkatlice yakaladı. Yavru karganın sağlığını kontrol eden jandarma, gerekli müdahaleleri yaparak kargayı kurtardı.

Doğaya Dönüş

Yapılan müdahalelerin ardından yavru karga, tekrar doğaya salındı ve o anlar, ekip üyeleri tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Bu tür olaylar, hayvan dostu tutumun ve çevreye karşı duyarlılığın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Elazığ’daki bu kurtarma öyküsü, hayvanların korunmasının ve doğaya dönmelerinin önemine vurgu yaparken, jandarma ekiplerinin de bu tür durumlarda ne kadar dikkatli ve hızlı hareket edebildiğini göstermektedir.

ELAZIĞ’DA AYAĞINA MİSİNA VE İP DOLANAN YAVRU KARGA, JANDARMA PERSONELLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK...

ELAZIĞ’DA AYAĞINA MİSİNA VE İP DOLANAN YAVRU KARGA, JANDARMA PERSONELLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK TEKRAR DOĞAYA BIRAKILDI