Olay, Karakoçan ilçesine bağlı Koçyiğitler köyünün Ürünlü mezrasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale eden ekipler, evin içerisinde Ağa ve Hayriye Üykü çiftinin cansız bedenlerine ulaştı.
7 çocuk sahibi çiftin cenazeleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.
Otopsiden kurşun izleri çıktı
Malatya Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen otopsi, olayla ilgili soruşturmanın seyrini değiştiren bulguları ortaya çıkardı. Yapılan incelemede Üykü çiftinin vücutlarında kurşun izleri tespit edildi.
Bu bulgu üzerine çiftin silahla vurularak öldürüldükten sonra evin ateşe verildiği değerlendirilmeye başlandı.

Altın ve değerli eşyalar da kayıp
Jandarma ekiplerinin olay yerinde yürüttüğü incelemelerde, Hayriye Üykü'ye ait altınlar ile bazı değerli eşyaların da kayıp olduğu belirlendi.
Elde edilen bulgular doğrultusunda olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için başlatılan soruşturma genişletildi.
2 şüpheli gözaltında
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken, Üykü çiftinin ölümüne ve yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.