Elazığ-Bingöl kara yolunda, Karakoçan ilçesi Kuruca ve Bulgurcuk köyü mevkiinde meydana gelen yangın, bir tırı küle çevirdi. Olay, dün gece saatlerinde yaşandı ve tırın sürücüsü S.A. tarafından fark edilerek durumu yetkililere iletildi.
Yangın, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü, 23 AFP 695 plakalı tırda aniden başladı. Sürücü, seyir halindeyken araçtan yükselen dumanları görünce hemen tırı yol kenarına çekti ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye, alevlere zamanında müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.
Yangının detayları:
Ne yazık ki, yangın sonucunda tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Ancak sevindirici bir şekilde olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla resmi bir inceleme başlatıldığı bildirildi.
İtfaiye müdahalesi ve önlemler:
Olayın ardından, itfaiye ekipleri özellikle yolda oluşabilecek benzer durumlara karşı daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Yangınlar, tır gibi büyük araçlarda hızlı bir şekilde yayılabileceğinden, sürücülerin her zaman dikkatli olmaları ve anormal durumları hemen yetkililere bildirmeleri gerektiğinin altı çizildi.

ELAZIĞ-BİNGÖL KARAYOLUNDA ALEVLERE TESLİM OLAN TIR, KÜLE DÖNDÜ.