Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Emanet anahtarı kötüye kullandılar: Arkadaşlarının evini zehir deposu yaptılar

Emanet anahtarı kötüye kullandılar: Arkadaşlarının evini zehir deposu yaptılar

Samsun’un İlkadım ilçesinde yaşanan olay, güvenin nasıl suistimal edildiğini gözler önüne serdi. İl dışına çıkma hazırlığında olan bir vatandaş, evinin güvenliğini sağlamak amacıyla anahtarlarını güvendiği iki arkadaşına emanet etti.

Samsun’da bir ev sahibinin güvenerek anahtarını teslim ettiği iki arkadaş, evi uyuşturucu ticaretinin merkezi haline getirince polis baskınıyla yakalandı.

Samsun’un İlkadım ilçesinde yaşanan olay, güvenin nasıl suistimal edildiğini gözler önüne serdi. İl dışına çıkma hazırlığında olan bir vatandaş, evinin güvenliğini sağlamak amacıyla anahtarlarını güvendiği iki arkadaşına emanet etti. Ancak ev sahibinin yokluğunu fırsat bilen şüpheliler, ikameti yasa dışı faaliyetleri için bir üs olarak kullanmaya karar verdi.

Güvenlik güçlerinin titiz takibi sonucu, söz konusu adresin uyuşturucu sevkiyatı ve depolaması için kullanıldığı belirlendi.

Operasyonla suçüstü yakalandılar

İhbarları değerlendiren Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese ani bir baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, piyasaya sürülmeye hazır 105 bin adet uyuşturucu hap ile birlikte bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Olayla bağlantılı oldukları tespit edilen R.A. (26) ve M.K. (29) isimli şahıslar, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı. Emniyet yetkilileri, vatandaşları evlerini emanet edecekleri kişiler konusunda daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.