İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler En büyük miras cumhuriyettir

En büyük miras cumhuriyettir

Cumhuriyet’in 96’ıncı yıl dönümü, Beylikdüzü’nde büyük coşkuyla kutlandı. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bizler Cumhuriyetimize hep aynı duyguyla sahip çıkıyor, değerlerimizi yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz. Çünkü Cumhuriyet, bize kalan en kıymetli miras ve en kutsal hazinemizdir” dedi

Birlik ve beraberliğin üst düzeyde yaşandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl da Beylikdüzü’nde tüm coşkusuyla kutlandı. 28 Ekim Pazartesi günü Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen Çelenk Koyma Töreni ile başlayan etkinlikler 29 Ekim günü tüm coşku ve heyecanıyla devam etti. Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve Beylik Pazar Alanı’ndan başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne, 7’den 70’e her yaştan binlerce vatandaş ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla katıldı. Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Beylikdüzü’nün gurur kaynaklarından Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası ve Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu bu kez Cumhuriyet’in 96’ıncı yılı için sahnede yerini aldı.

Demokrasi ile eş anlamlı
Ön sırada marşlar eşliğinde, elinde bayrakla binlerce vatandaşla birlikte yürüyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, “Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’i bizlere armağan etmesinin üzerinden neredeyse bir asır geçse de, her 29 Ekim’de heyecanımız ve mutluluğumuz ilk günkü kadar taze. Bizler Cumhuriyetimize hep aynı duyguyla sahip çıkıyor, değerlerimizi yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz. Çünkü Cumhuriyet, bize kalan en kıymetli miras ve en kutsal hazinemizdir. Atatürk, Cumhuriyet’i ‘demokrasi sistemi ile yönetilen bir devlet şekli’ olarak tarif eder. Halkımız için de Cumhuriyet, demokrasi ile eş anlamlıdır. 29 Ekim 1923’ten bugüne geçen 96 yılda, bağımsızlığa ve demokrasiye olan bağlılığımız defalarca sınansa da, halkımızın iradesi her seferinde galip çıktı. İşte bu nedenle Cumhuriyet, ilelebet korumamız gereken en büyük varlığımızdır” ifadelerini kullandı.

VATAN SİZE MİNNETTARDIR
“Halkımızın demokrasiye olan inancı ve kendi kendini yönetme arzusu da, Cumhuriyetimizin en büyük sigortasıdır” diyen Başkan Çalık, “Türk halkı, tarihte yeni bir sayfa açmanın ne kadar zor olduğunu ve nasıl büyük bir gayret gerektirdiğini iyi bilir. Bunu geçmişte tecrübe ettiği için, özgürlüğünün değerini de çok iyi bilir. Bu vatan uğruna toprağın bağrında sıra dağlar gibi duran, gözünü bile kırpmadan kendini tarihe veren tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bugün şu anda, vatan topraklarında ve sınır ötesinde, canı pahasına görev yapan tüm Mehmetçiklerimize selam olsun. Vatan size minnettardır. Bizler dün olduğu gibi bugün de, “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in ışığında kendi geleceğimizi, kendimiz inşa edeceğiz. Beylikdüzü’nde Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeden, Demokrasiyi tam anlamıyla tesis etmek için yılmadan yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.