Halk arasında "allı turna" olarak bilinen flamingolar, bu yıl gecikmeli olarak Erçek Gölü’ne ulaştı. Doğunun saklı cenneti olan bu göl, zarif ve renkli misafirlerini karşılamaya başladı.
Göçmen kuşlar, Kuzey Afrika’dan İran’a uzanan rotalarında önemli bir konaklama merkezi olan Van Gölü Havzası’nda, çeşitli türlerden binlerce kuşa yuva ediyor. Van’ın doğusunda bulunan Erçek Gölü, her yıl flamingoların göç yolculuğu sırasında uğradıkları önemli noktalardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu yıl geç gelen flamingolar, pembe tüyleri ve uzun zarif boyunlarıyla doğa tutkunlarının ilgi odağı oldu.
Görsel şölen: Flamingoların zarif dansı
Erçek Gölü’ndeki flamingolar, suya düşen nazlı gölgeleri ve sakin dansları ile görsel bir şölen sunuyor. Gün batımına doğru, dron ile çekilen görüntüler, bu estetik manzarayı daha da özel kılıyor.
Fotoğraf tutkunlarının ilgisi artıyor
Flamingoların gölde toplanmaya başladığını öğrenen doğa ve kuş fotoğrafçıları, bu muhteşem manzarayı ölümsüzleştirmek için Erçek Gölü’ne doğru yola çıktı. Bitlis’in Ahlat ilçesinden gelen doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, "Bu sene flamingolar Erçek Gölü’ne geç geldiler, bu yüzden sayıları biraz az. Arkadaşlarımızla birlikte geldik, özellikle gün batımında flamingoların fotoğraflarını çekmeyi planlıyoruz. Yakında sayılarının artacağını düşünüyorum," dedi.

HALK ARASINDA "ALLI TURNA" OLARAK BİLİNEN FLAMİNGOLAR BU YIL GECİKMELİ DE OLSA, ERÇEK GÖLÜ'NE GELMEYE BAŞLADI.