Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes’in eteklerine kazandırılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yaz aylarında spor kulüplerinin önemli adreslerinden biri oldu.
Deniz seviyesinden 1.850 metre yükseklikte bulunan merkezde bu yaz 40’ın üzerinde futbol takımı kamp yaptı. Tesiste futbol sahalarının yanı sıra yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve fitness salonu da sporcuların kullanımına sunuldu.
Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, merkezin tanıtım çalışmalarının da etkisiyle bu sezon yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti.
Atletizm alanı da devreye giriyor
Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde farklı branşlara yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Akşehirlioğlu, yüzme sporcularının olimpik havuzlardan yararlandığını, basketbol ve voleybol takımlarının ise kapalı spor salonunda antrenman yaptığını ifade etti.
Atletizm pistinin de kısa süre içerisinde hizmete alınmasının planlandığını belirten Akşehirlioğlu, yeni tesisin atma, atlama, koşu ve yürüyüş branşlarında sporculara antrenman imkanı sağlayacağını söyledi.
Merkezin kış aylarında da takımların kullanımına açık olacağını aktaran Akşehirlioğlu, Erciyes'te kayak sezonu boyunca ziyaretçilere hizmet vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Gözler kayak sezonunun başlangıcında
Erciyes'te yeni kayak sezonu için hazırlıkların da devam ettiği bildirildi. Sezonun mümkün olduğunca erken başlamasını beklediklerini belirten Akşehirlioğlu, kar yağışının erken gerçekleşmesi halinde kayak sezonunun da erkenden açılmasını umduklarını söyledi.
Yeni sezonda Erciyes'te geleneksel organizasyonların yanı sıra farklı etkinliklerin de gerçekleştirileceği belirtildi. Polonya ve Çekya'dan kayak tutkunlarının da yeni sezonda Erciyes'e gelmeye devam edeceği ifade edildi.
Otellerin ve kayak eğitmenlerinin sezon öncesi hazırlıklarını sürdürdüğü kaydedildi.
Erciyes'te hedef yeni ziyaretçi rekoru
Geçtiğimiz sezonu 3 milyon 300 bin ziyaretçiyle tamamlayan Erciyes'te bu yıl hedef daha yüksek.
Yeni sezonda önceki ziyaretçi sayısının aşılması amaçlanırken, yetkililer için yalnızca ziyaretçi sayısının değil, bölgeye gelen misafirlerin memnuniyetle ayrılması da öncelik taşıyor.
2027’de önemli organizasyonlar Erciyes’te
Erciyes'in 2027 Kültür Başkenti olması kapsamında kayak merkezinde çeşitli kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.
Kar üzerinde atlarla gerçekleştirilecek etkinliklerin yanı sıra Türk Devletleri Kayak Merkezleri Birliği kapsamında düzenlenecek toplantının da 2027 yılında Erciyes'te yapılacağı belirtildi.
Yeni sezon hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte Erciyes'in hem Türkiye'den hem de yurt dışından gelecek kayak tutkunlarını ağırlamaya hazırlanması bekleniyor.