Erzincan'da, şeker pancarı tarlalarında çalışan çiftçiler, havanın etkileyici sıcaklıklarla seyrettiği yaz döneminde azimle mücadele ediyor. 35-40 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen, sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar süren yoğun bir çalışma gerçekleşiyor.
Yoğun tarım mesaisi
Kent genelindeki şeker pancarı ekili alanlarda, hasat öncesi bakım çalışmaları kapsamındaki çapa mesaisi, sabah saat 06.00-07.00 arasında başlıyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tarlalara gelen çiftçiler, pancarların sağlıklı gelişimi için çaba sarf ediyorlar.
Hava koşullarının zorluğu
Çiftçiler, güneşten korunmak için şapka ve uzun kollu giysiler giyerek çalışıyorlar. Pancarlara zarar verebilecek yabancı otları temizlemek için dizlerinin üzerinde saatlerce çapa yapan üreticiler, bu kavurucu sıcak koşullara rağmen üretimin sürekliliği için azimle çalışıyorlar.
Çiftçiler, sıcak havanın işlerini zorlaştırdığını vurgulayarak, "35-40 dereceyi bulan sıcaklıkta pancar çapalıyoruz. Sabah saat 07.00'de işe başlıyor, akşam 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Zor şartlarda çalışıyoruz ama üretmek zorundayız," diyorlar. Bu çaba, hem aile bütçelerine katkıda bulunma hem de bölgede tarımı sürdürebilmek için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

ERZİNCAN'DA ŞEKER PANCARI TARLALARINDA ÇALIŞAN ÇİFTÇİLER, 35-40 DERECEYİ BULAN HAVA SICAKLIĞINA RAĞMEN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN AKŞAM SAATLERİNE KADAR ÇAPA YAPARAK ÜRETİME KATKI SAĞLIYOR