Meteorolojinin uyarılarının ardından Hatay'ı etkisi altına alan sağanak yağış, Erzin ilçesinde hayatı felç etti; Turunçlu Mahallesi'nde taşan dereler ev ve bahçeleri göle çevirdi.
Hatay'da öğleden sonra şiddetini artıran sağanak yağış, özellikle kıyı kesimlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Erzin ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi'nde aşırı yağışın etkisiyle dereler yataklarından taşarak yerleşim alanlarına doldu. Sel suları nedeniyle çok sayıda ev ve narenciye bahçesi sular altında kalırken, bölgede ciddi maddi hasar meydana geldi.
Ekipler seferber oldu
Yaşanan su baskınlarının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Erzin Belediyesi ekipleri, tıkanan dereleri açmak ve tahliye çalışmalarını yürütmek üzere bölgeye intikal etti. Ekiplerin yoğun çabasıyla suyun tahliyesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Mahalle sakinlerinden çözüm çağrısı
Yaşanan felaketi anlatan mahalle sakinlerinden Ferhat Say, yağışın şiddetiyle evlerinin ve geçim kaynakları olan bahçelerin sular altında kaldığını belirterek, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması adına bölgeye acilen menfez yapılması gerektiğini vurguladı.
Başkan Elmasoğlu: Sahada önlem alıyoruz
Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, yağışların derelerde yarattığı tahribata dikkat çekti. Başkan Elmasoğlu, "Hatay Büyükşehir ve Erzin Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle sahadayız. Yağışın şiddetini kaybetmesiyle durumu kontrol altına almayı hedefliyoruz. Önceliğimiz mevcut sorunu çözmek, ancak bu tür afetlerin tekrarlanmaması adına kalıcı projeler geliştirmek için de şimdiden planlamalara başladık" ifadelerini kullandı.