Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Erzurum'da hasat dönemi denetimleri kesintisiz devam ediyor

Erzurum'da hasat dönemi denetimleri kesintisiz devam ediyor

Erzurum'da hasat dönemine özel olarak biçerdöver denetimleri aralıksız sürerken, dane kaybını önlemek için sıkı kontroller yapılıyor.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 yılı hasat dönemi için biçerdöver denetimlerini sahada sürdürüyor. Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte ekipler, mısırdan buğdaya kadar pek çok tarım ürününde uygun hasat şartlarını sağlamak için denetimlerini sıkılaştırdı.

Dane kaybı ve belge kontrolleri

Denetimlerde, çiftçilerin hak ettiğini alması ve etkin veri kontrolü gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Erzurum Valiliği tarafından yürütülen bu çalışmalarda biçerdöverlerin dane kayıp oranları titizlikle kontrol ediliyor. Ekipler, operatörlerin gerekli belgeleri taşıyıp taşımadığını ("G Sınıfı" sürücü belgesi ve "Biçerdöver Operatör Belgesi") da dikkatlice inceliyor.

Yangın risklerine karşı önlemler

Özellikle tarım yapılan arazilerde yangın riski yüksek. Bu nedenle denetimlerde araçlardaki yangın söndürme tüplerinin doluluk oranları ve teknik donanımlar da kontrol ediliyor. Tarım uzmanları, sektördeki herhangi bir hatanın büyük ekonomik kayıplara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Yetkililer, standart dışı çalışan veya yasal belgesi olmayan operatörlerle mücadele edeceklerini ve bu tür durumlarda yasal işlem başlatacaklarını vurguladı. Tüm bu çabalar, Erzurum'daki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak ve üreticilerin haklarını korumak amacıyla aralıksız devam edecek.

ERZURUM İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK PERSONELLERİ, 2026 YILI HASAT DÖNEMİ KAPSAMINDA...

ERZURUM İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK PERSONELLERİ, 2026 YILI HASAT DÖNEMİ KAPSAMINDA BİÇERDÖVER KONTROLLERİNE SAHADA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR. DANE KAYBINI VE MİLLİ SERVET KAYBINI ÖNLEMEK AMACIYLA YAPILAN DENETİMLERDE, KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE GEÇİT VERİLMİYOR.