Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Erzurum’da yol çalışmasında kullanılan iş makinesi alevlere teslim oldu

Erzurum’da yol çalışmasında kullanılan iş makinesi alevlere teslim oldu

Erzurum’un Olur ilçesinde yol çalışmasında kullanılan iş makinesi, park edildiği sırada henüz belirlenemeyen nedenle yanarak tamamen kullanılamaz hale geldi.

KAYNAK: İHA

Olay, Olur ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Yol çalışmasında kullanılan ve Tuncay Altaş’a ait olduğu belirtilen iş makinesi, mesainin tamamlanmasının ardından yol kenarına park edildi.

Altaş, aracını bıraktıktan sonra bölgeden ayrıldı. Ancak akşam saatlerinde gelen telefon, iş makinesinin sahibi için büyük bir şok oldu. Çevrede yaşayan vatandaşlar, park halindeki aracın alev aldığını ve yangının kısa sürede büyüdüğünü haber verdi.

Vatandaşların müdahalesi yeterli olmadı

Yangını gören çevre sakinleri, alevlerin daha fazla büyümemesi için kendi imkanlarıyla müdahalede bulundu. Bazı vatandaşların yangın tüpleriyle söndürmeye çalıştığı iş makinesi, kısa sürede yoğun alevlerin arasında kaldı.

Yapılan müdahalelere rağmen yangın kontrol altına alınamadı. İş makinesi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangının nedeni araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayın ardından jandarma ekipleri bölgede inceleme başlattı. Yangının nasıl başladığının belirlenmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.