Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Erzurum'un Uzundere ilçesinde aşırı yağış sonrası sel felaketi yaşandı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde aşırı yağış sonrası sel felaketi yaşandı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde aşırı yağışlar sele neden oldu, birçok mahallede taşkınlar meydana geldi ve trafik aksadı.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar, günlük yaşamı olumsuz etkileyen büyük bir sel felaketine yol açtı. İlçedeki birçok mahallede yaşanan taşkınlar, hayatı adeta felç etti.

Taşkınlar ve taşkınlardan etkilenen mahalleler:
Dün saat 16:00 sıralarında bastıran sağanak yağış, uzundere merkezinin yanı sıra Balıklı, Çamlıyamaç, Dikyar ve Sapaca mahallelerinde de büyük hasara yol açtı. Sel sularının en yoğun hissedildiği Gölbaşı Mahallesi’nde iki araç suya kapılarak sürüklendi.

Karayolu trafiğe kapandı

Selin etkisiyle Erzurum-Artvin karayolu, Uzundere merkez geçişinde tamamen trafiğe kapandı. Bu durum, bölgedeki ulaşımı ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Emniyet ve jandarma ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak trafiği geçici olarak servis yoluna yönlendirdi.

AFAD ve yerel ekipler seferber oldu

Sel felaketinin hemen ardından AFAD İl Müdürlüğü ile birlikte Erzurum Büyükşehir ve Uzundere belediyeleri, bölgede koordinasyon çalışmalarını başlattı. Çok sayıda iş makinesiyle kapanan yolların açılması ve hayatın normale dönmesi için aralıksız çalışmalar sürüyor. Uzundere Kaymakamı Muhammet Taha Canpolat ile Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, selin etkilediği Gölbaşı Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, durum hakkında bilgi aldı. Ayrıca, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Uzundere ilçesinde hasar tespit ve temizlik çalışmaları, yerel ekipler tarafından yoğun bir şekilde devam ediyor.

ERZURUM’UN UZUNDERE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN AŞIRI YAĞIŞLAR SONRASINDA MEYDANA GELEN SEL, HAYATI FELÇ...

ERZURUM’UN UZUNDERE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN AŞIRI YAĞIŞLAR SONRASINDA MEYDANA GELEN SEL, HAYATI FELÇ ETTİ.