Olay, 22 Ağustos Cumartesi günü saat 13.30 sıralarında Esenyurt Adile Naşit Bulvarı'nda meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, iş yerinin bulunduğu bölgeye kamyonetle gelen 3 şüpheli, araçlarını başka bir otomobilin yanına park etti. Daha sonra iş yerinin üzerinde bulunan bakır kabloları sökerek kamyonete taşımaya başladı.
Yaklaşık 49 kilo ağırlığındaki kabloları araçlarına yükleyen şüpheliler, bu sırada kendilerine doğru yaklaşan bir kişiyi fark etti. Bunun üzerine 3 kişi, hızla bölgeden uzaklaştı.
İş yeri sahibi polise başvurdu
Bir süre sonra bakır kabloların yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibi, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek hırsızlığı tespit etti.
Piyasa değerinin yaklaşık 20 bin lira olduğu öğrenilen kabloların çalınması üzerine iş yeri sahibi polise giderek şikayetçi oldu.
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler incelemeye alınırken, polis ekipleri olayın ardından kaçan 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Hırsızlık anları kamerada
Güvenlik kamerası kayıtlarında, şüphelilerin kamyonetle bölgeye gelerek aracı park ettikleri ve bakır kabloları kamyonete taşıdıkları anlar yer aldı. Şüphelilerin, çevredeki bir kişinin yaklaşmasının ardından bölgeden ayrıldığı görüldü.