Esenyurt'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına yönelik önemli bir adım atıldı. 15 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 840 kilogram toz halinde Pregabalin, 800 bin adet sentetik ecza hap, 1 milyon 200 bin adet doluma hazır boş kapsül ve 5 adet hap üretim makinesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli şahıs, adliyeye sevk edilmek üzere işlemlere tabi tutuldu.
Uyuşturucuya karşı topyekûn mücadele
Operasyona katılan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Yıldız, "Uyuşturucuya topyekûn savaş açtık. Bu mücadele sadece İstanbul adına değil, tüm insanlık adına veriyoruz" dedi.
Suç zincirinin halkaları kıralacak
Emniyet Müdürü, uyuşturucu ile ilgili tüm suç zincirinin halkalarını hedef aldıklarını belirterek, "Uyuşturucunun sadece sokak satıcıları değil, baronundan torbacısına ve finans kaynağına kadar tüm halkalarını kırıp atacağız. Bu mücadelenin önemi, vatandaşlarımızın bize olan desteğiyle de kendini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Esenyurt’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı