İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Eski Bakan kabri başında anıldı

Eski Bakan kabri başında anıldı

Mehmet Moğultay, vefatının altıncı yılında kabri başında anıldı.

DHA- 5 Temmuz 2017 tarihinde vefat eden eski Adalet Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Moğultay, vefatının altıncı yılında kabri başında anıldı.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Mehmet Moğultay'ın kardeşi Hüseyin Moğultay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Anma töreninde ilk olarak konuşan Hüseyin Moğultay, "Kartal Belediyesi'ne ve Başkan Gökhan Yüksel'e teşekkür ediyorum. Abim, Kartal'daki herkesi kendi aile bireyi gibi görüyordu" diye konuştu.

Hüseyin Moğultay'ın ardından konuşan CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok ise "Mehmet Moğultay önemli bir siyasi liderdi. Yeşerttiği fikirler bizlere örnek oldu" dedi.

"ÖRNEK DEVLET ADAMINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"

Anma töreninde son olarak konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "Uzun yıllar süren siyasi ve devlet yönetimindeki yolculuğunda Kartal'da yaşamış ve iz bırakmış olması bizleri mutlu ediyor. Sayın bakanımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Hem partili arkadaşları tarafından sayılan, sevilen ve aynı zamanda bir devlet adamı olan, birçok yenilikte izi olan, ülkeye katkı sağlayan örnek devlet adamını saygı ve minnetle anıyorum. Kartal Belediye Başkanı ve aynı zamanda bir Kartallı olarak Kartal'ın değerinin yaşaması ve yaşatılması için bizler buradayız. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından anma töreni dualar ile devam ederek, merhumun kabrine kırmızı karanfil bırakılmasıyla sona erdi.