İzmir’in Menderes Belediyesi’nde yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde dikkat çeken detaylar gün yüzüne çıktı. Eski Belediye Başkanı İlkay Çiçek ile arasında cinsel içerikli yazışmaların olduğu tespit edilen avukat Elifnur Gürcü, yapılan operasyonla gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda sürdürülen soruşturma, rüşvet, irtikap ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarını barındırıyor. Avukat Gürcü ile Çiçek'in WhatsApp üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yaptığı belirlenerek, 9 Eylül tarihinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı.
Suç örgütü bağlantısı ortaya çıktı
Görüşme kayıtları ve elde edilen belgeler ışığında, Gürcü’nün Ankara Barosu’na kayıtlı olduğu ve 'Kuruçaylar' olarak bilinen bir suç örgütü tarafından planlı olarak İlkay Çiçek’in yanına yerleştirildiği anlaşıldı. Bu gelişmeler, soruşturmanın derinleşmesine sebep oldu ve kapsamı genişletti.
Soruşturmanın süreci
Devam eden soruşturma, Menderes Belediyesi’ndeki yolsuzlukları ve polis ve savcılıkları ilgilendiren diğer ciddi iddiaları da kapsıyor. Elde edilen bilgiler ve gözaltılar, Menderes Belediyesi’nde ne denli derin bir yolsuzluk ağının olduğu konusunda dikkat çekici bir tablo oluşturuyor.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK’İN YANINA SUÇ ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YERLEŞTİRİLDİĞİ VE CİNSEL İÇERİKLİ YAZIŞMALARI OLDUĞU TESPİT EDİLEN BİR AVUKAT GÖZALTINA ALINDI. (ARŞİV)