Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Eskişehir’de anız yangını fabrikalara 200 metre kala kontrol altına alındı

Eskişehir’de anız yangını fabrikalara 200 metre kala kontrol altına alındı

Eskişehir’de çıkan anız yangını, fabrikalara 200 metre yaklaşarak büyük paniğe neden oldu. Yangın kontrol altına alındı.

Eskişehir’de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek çevredeki fabrikalara doğru ilerledi. Olay, Odunpazarı ilçesi 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı üzerinde yer alan tarım arazilerinde meydana geldi. Yangının büyümesiyle birlikte bölgedeki çiftçiler, kendi imkanlarıyla tarlalarını korumaya çalıştı.

İhbar üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangının yayılmasını önlemek için hızla bölgeye sevk edildi. Alevlerin çevrede bulunan lojistik merkezi ve tarım aletleri satan iş yerlerine sıçramasını önlemek amacıyla itfaiye ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Çiftçiler, hortumlarla su tutarak ve traktörleriyle müdahalede bulunurken, yangının büyümesini engellemek için kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Yangın, toplamda tahmini değerinin milyar dolara ulaştığı bilgisi verilen fabrikaların yalnızca 200 metre yakınında kontrol altına alındı. Ancak, yangın sırasında bazı hobi bahçeleri ve köy evleri zarar gördü.

Yangın anında tarlasının alevler arasında kaldığını anlatan Ali Öztürk, "Alevlerin arasında kaldım. İtfaiyeyi aradım, her yere yayıldı. Fabrikaların dibindeyiz, Allah korudu" dedi. Yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE HENÜZ BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜYEREK BÖLGEDEKİ FABRİKALARA DOĞRU...

ESKİŞEHİR'DE HENÜZ BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜYEREK BÖLGEDEKİ FABRİKALARA DOĞRU İLERLEDİ. ÇİFTÇİLER KENDİ İMKANLARIYLA TARLALARINI KORUMAYA ÇALIŞIRKEN, EKİPLER YANGININ LOJİSTİK MERKEZİ VE TARLALARA YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF ETTİ.

ESKİŞEHİR'DE HENÜZ BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜYEREK BÖLGEDEKİ FABRİKALARA DOĞRU...