Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Eskişehir'de biçerdöver yangını, vatandaşların hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü

Eskişehir'de biçerdöver yangını, vatandaşların hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü

Eskişehir Seyitgazi'de biçerdöverden çıkan ekin yangını, vatandaşların erken müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bugün saat 15.00 sıralarında bir biçerdöverden kaynaklanan ekin yangını, vatandaşların hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Olay, Değişören ile Sarayören mahalleleri arasında bulunan Boğazlar mevkiinde gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre, hasat sırasında meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ekinlere yayıldı. Yangını fark eden her iki mahalle sakinleri, itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmadan önce kendi imkanlarıyla yardıma koştu.

Vatandaşlar, traktörlerine taktıkları pulluklarla yangının çevresini sarmaya başladı ve bu sayede alevlerin daha geniş alanlara yayılmasını önlemeyi başardılar. İtfaiye ekipleri olay yerine ulaştığında, yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangın sonucunda yaklaşık 25 dekarlık ekili alan zarar gördü. Sarayören Mahalle Muhtarı Tevfik Demir, köylülerin hızlı müdahalesinin daha büyük bir felaketin önüne geçtiğini belirterek, durumun tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

ESKİŞEHİR'İN SEYİTGAZİ İLÇESİNDE BİR BİÇERDÖVERDEN ÇIKTIĞI BELİRLENEN EKİN YANGINI, VATANDAŞLARIN...

ESKİŞEHİR'İN SEYİTGAZİ İLÇESİNDE BİR BİÇERDÖVERDEN ÇIKTIĞI BELİRLENEN EKİN YANGINI, VATANDAŞLARIN TRAKTÖRLERİYLE YAPTIĞI ERKEN MÜDAHALE SAYESİNDE DAHA FAZLA BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI. YANGINDA YAKLAŞIK 25 DEKAR EKİLİ ALAN ZARAR GÖRDÜ.

ESKİŞEHİR'İN SEYİTGAZİ İLÇESİNDE BİR BİÇERDÖVERDEN ÇIKTIĞI BELİRLENEN EKİN YANGINI, VATANDAŞLARIN...