Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Sevinç Mahallesi'nde, sigara izmariti yüzünden çıkan ve tarımsal sulama borularının tutuşmasına yol açan yangın, mahalle sakinlerinin kısa sürede yaptığı müdahale sayesinde kontrol altına alındı.
Edinilen bilgilere göre, arazide atılan bir sigara izmariti, hızla büyüyen alevlere neden oldu. Alevler, tarlada bulunan damlama sulama borularına sıçrayarak boruların tutuşmasına yol açtı. Yangını fark eden köylüler, durumu kontrol altına almak için hızlıca harekete geçti.
Kendi imkanlarıyla traktör ve kürek kullanan köylüler, alevlere müdahale ederek yangının çevre tarlara ve yerleşim yerlerine sıçramasını engelledi. Köylülerin yoğun çabası sayesinde yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında maddi hasar meydana geldiği öğrenilirken, herhangi bir yaralanma olayı yaşanmaması sevindirici bir detay olarak kaydedildi.

ESKİŞEHİR'DE SİGARA İZMARİTİ NEDENİYLE ÇIKAN VE TARIMSAL SULAMA BORULARININ TUTUŞTUĞU UFAK ÇAPLI YANGIN, MAHALLE SAKİNLERİNİN TRAKTÖR VE KÜREKLERLE YAPTIĞI HIZLI MÜDAHALE SAYESİNDE BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI.