İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Eyüpsultan'da kentsel dönüşüme hazırlık

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüme hazırlık

Eyüpsultan'ın iki yoğun merkezi Silahtarağa Caddesi ile Vardar Caddesi arasındaki mesafeyi kısaltacak tünelin yapımına başlandı. Belediye Başkanı Aydın, “Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümle birlikte nüfusumuz artacak. Dolayısıyla bu yollarımızı biraz daha rahatlatmamız lazım” diye konuştu.

Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir proje gerçekleştiriyor. İlçedeki trafik sorununa neşter vuracak ve büyük oranda rahatlama sağlayacak Eyüpsultan Silahtarağa Tüneli; iki belediyenin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek.  Tamamlandığında 200 metre uzunluğa sahip olacak tünel özellikle Silahtarağa Caddesi ile Vardar Caddesi arasındaki mesafeyi kısaltarak sürücülere kolaylık sağlamış olacak. Çalışmanın 180 günde tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Özellikle Çırçır bölgemizde inşaatlar devam ediyor, Karadolap'ta ve Akşemsettin'de önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümle birlikte nüfusumuz artacak. Dolayısıyla bu yollarımızı biraz daha rahatlatmamız lazım. Bu anlamda da Büyükşehir Belediyemizle konuşarak geçen dönem yapılmış bir projeyi canlandırdık, bu projemiz Silahtarağa Tüneli Projesi. Yer teslimi yapıldı, ilk kazma vuruldu” dedi.

Alibeyköy yoğunluktan kurtulacak
“İGDAŞ'ın karşısından, Bezmialem'in yanından Vardar Caddesi'ne yani Kılıçarslan Diş Hastanesi'ne çıkacak şekilde bir tünel çalışması yapılıyor” diyen Aydın, “Büyükşehir Belediyemiz 6 ay gibi kısa bir sürede bitireceklerini belirtiyorlar. Eyüpsultan'dan gelen ve Karadolap, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar'a gitmek isteyen vatandaşlarımızı hiç Alibeyköy'e girmeden bu tünelden geçerek Vardar Caddesi'ne çıkacaklar. Dolayısıyla Alibeyköyümüz çok ciddi bir şekilde trafik yükünden kurtulmuş olacak. Alibeyköy'ü transit geçiş olarak kullanan vasıtalar tünelden geçecekler” ifadesini kullandı. SEDEF KABAK