Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Fethiye'de orman yangınına vatandaşlardan destek: Kovalarla su taşıdılar

Fethiye'de orman yangınına vatandaşlardan destek: Kovalarla su taşıdılar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler müdahale ederken, vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına katılarak destek verdi.

MUHABİR: Mehmet Tufan

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki ormanlık alanda meydana gelen yangın, yerleşim yerlerine yakın bir bölgede patlak verdi. 19.30

Yangın, Karagedik Mahallesi yakınlarında etkili olurken, alevlerin yerleşim alanlarındaki bazı evlere yaklaşması güvenliği tehdit ediyor. Bu nedenle, bölgeye gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri de gönderilerek havadan destek sağlanmakta.

Vatandaşların aktif katılımı

Bölgedeki vatandaşlar, yangına müdahalede bulunmak üzere kendi çabalarıyla da destek vermeyi ihmal etmedi. Yangınla mücadelesinde etkili olmak için eline kovaları alan vatandaşlar, su taşıyarak yangını söndürme çalışmalarına katkıda bulundu.

Ekiplerin yangına müdahalesi aralıksız sürerken, bölge halkının bu fedakâr davranışları, birlikte dayanışma ruhunun güzel bir örneğini sergiliyor.

Yangının büyümesine karşı önlemler alınıyor

Yangının daha fazla büyümemesi için ekipler sürekli devrede. Yangında kontrolü sağlamak için yapılan tüm müdahaleler titizlikle sürdürülürken, vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına destek vermesi, yangın kontrol altına alınana kadar devam edecek.

Eline bir kova su alan yangına koştu

Eline bir kova su alan yangına koştu