15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast timinde yer alan Burkay Karatepe, ihraç edilmiş bir yüzbaşıdır. Bu süreçte, firar ettiği dönemde Burkay Karatepe’ye yardım eden ablası Ayşe Alanur Karatepe, Muğla’nın Menteşe ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır.
Ayşe Alanur Karatepe’nin yakalanmasının ardından gerçekleştirilen emniyet işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, Muğla Adliyesine sevk edilmiştir. Burkay Karatepe, 2026 yılında Afyonkarahisar’da saklandığı yerde MİT tarafından yakalanırken, dijital materyalleri üzerinde de detaylı incelemeler yapılmıştır.
Dijital materyallerdeki bulgular
Yapılan uygulama sonucunda, Burkay Karatepe’nin örgütle haberleşme amacıyla kullandığı e-postalarında, yiyecek temini, sağlık sorunları, yurt dışına kaçış planları ve maddi destek gönderme gibi konularda içerik bulgularına ulaşılmıştır. Bu veriler, şüphelinin gizlenmesine yardımcı olabilecek unsurlar sunmaktadır.
Ayşe Alanur Karatepe’nin yakalanması
6 Ağustos 2026 tarihinde Menteşe ilçesinde yakalanan Ayşe Alanur Karatepe’nin, kardeşine yönelik yardım faaliyetlerinin belirlenmesi üzerine gözaltına alındığı anlaşılmaktadır. Yapılan aramalar sonucunda, kardeşine ait olduğu belirtilen 26 AHA 204 plakalı bir araçta, 3 telefon, 2 SIM kart ve bir dijital fotoğraf makinesi ele geçirilmiştir. Bu gelişmeler, FETÖ ile bağlantılı faaliyetlerin devam ettiğini göstermektedir.
Ayşe Alanur Karatepe’nin, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde devam eden işlemleri sonrasında, adli süreç ilerlemek üzere mahkemeye sevk edilmiştir.

Darbeci FETÖ'cü Burkay Karatepe'nin ablası adliyeye sevk edildi