Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi, Ankara’dan gelen bir gezi grubunun yaşadığı acı olayla sarsıldı. Serinlemek amacıyla Karadeniz'in sularına giren 16 yaşındaki M.Ş., bir süre sonra dalgaların ve akıntının etkisiyle sürüklenmeye başladı. Gencin gözden kaybolması üzerine sahilde büyük bir panik yaşanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi yönlendirildi. Gece şartları nedeniyle ara verilen arama faaliyetlerine, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çok daha kapsamlı şekilde yeniden başlandı.
36 Kişilik Dev Ekip Zamanla Yarışıyor
Kayıp M.Ş.’yi sağ salim bulabilmek adına devletin tüm imkânları seferber edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Deniz Polisi, Jandarma ve İtfaiye birimlerinden oluşan toplam 36 kişilik uzman ekip, arama tarama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar sadece deniz yüzeyiyle sınırlı kalmayıp, kıyı şeridi boyunca da titizlikle yürütülüyor. Karadeniz’in hırçın sularında dalgıç ekipleri dip araması yaparken, havadan destek veren dronlar ise görüş açısının zorlaştığı noktaları adım adım tarıyor.
Arkadaşını Kurtarmak İsterken Canından Oluyordu
Olay anında yaşanan can pazarına dair yeni detaylar da ortaya çıktı. M.Ş.’nin suda çırpındığını fark eden grup arkadaşı A.Ş., tereddüt etmeden denize atlayarak yardım etmek istedi. Ancak güçlü akıntı A.Ş.’yi de yutmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların dikkati ve arama kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde A.Ş. son anda sudan çıkarılarak Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen A.Ş. taburcu edilirken, tüm gözler M.Ş.’den gelecek umutlu habere çevrildi.