İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Finans uzmanı kadın girişimci, devlet desteği ile fındık üretimi gerçekleştiriyor

Finans uzmanı kadın girişimci, devlet desteği ile fındık üretimi gerçekleştiriyor

Eski finans uzmanı kadın girişimci, KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu memleketinde fındık üretimini gerçekleştiriyor.

Son yıllarda şehirden köyüne göç edip, memleketinde faaliyet gösteren girişimcilerin sayısı oldukça artıyor. Bu örneklerden biri olan Ayşegül Yeşiltepe, İstanbul'da yıllarca finans uzmanlığı yaptığı mesleğini bırakıp hayalini kurduğu memleketinde iş kadını oldu.

12 yıl boyunca İstanbul'da beyaz yaka olarak çalışan 40 yaşındaki Ayşegül Yeşiltepe, hayalini gerçekleştirmek için finans uzmanlığı işini bırakarak memleketine yerleşti. Pandemi döneminde Ordu'daki baba ocağına dönen Yeşiltepe, memleketine katkı sağlamak amacıyla kendi işinin patronu olmayı amaçladı. Ayşegül Yeşiltepe, anne ve babasını yanına alıp fındık üretim tesisi kurdu.

aa-20240201-33585224-33585218-finans-uzmani-kosgeb-destegiyle-kurdugu-isletmede-ailesiyle-findiga-deger-katiyor-660x330.jpg

Devlet desteği olan KOSGEB'ten aldığı maddi destekle genç girişimci; fındık kırma, kavurma ve ambalajlama işlerini yaptığı bir tesis kurdu. Bu tesis ile birçok girişimciye örnek olarak hayalindeki mesleğin gerçekleştirilebileceğini ve Türkiye'nin dört bir yanına satış yaptığını belirtti.

Fındığı ile meşhur olan Ordu'da, fındık bahçeleriyle çevrili olan tesiste, KOSBEG'ten makine ve teçhizat desteğini aldığını, ve 3 dönüm bahçedeki fındıkların haricinde civar yerlerdeki fındıkları da alarak vatandaşlara ve diğer üreticilere katkı sağlanıyor.