Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, ülkede hızla yayılan orman yangınlarında yaklaşık 98 bin hektar alanın kül olduğunu belirterek, bunun ülke tarihinde bir rekor olduğunu açıkladı. Fransa hükümeti, Bordeaux kenti yakınlarındaki yangınlar nedeniyle tahliye edilenlerin sayısının 197 bine yükseldiğini duyurdu.
Ülkenin güneybatısındaki Gironde ve Landes bölgelerinde şiddetli yangınlar devam ederken, Nunez, tahrip olan alanın başkent Paris’in yaklaşık 10 katı büyüklüğünde olduğunu ve henüz kontrol altına alınamadığını ifade etti. Yangınların etkisi genişlemeye devam ediyor.
Fransa Savunma Bakanlığı, bölge halkının ve yerleşim yerlerinin korunmasına yönelik 500 askeri personelin daha görevlendirildiğini bildirdi. Bu sayede yangınlarla mücadelede görev yapan askeri personel sayısı bin 500’e yükseldi. Açıklamada, askeri birliklerin tahliye çalışmalarına destek vereceği ve tahliye edilen evlerin güvenliğinin sağlanması için katkıda bulunacağı belirtildi.
Fransa basını, Başbakan Sebastien Lecornu’nun talimatıyla yangınlarla mücadeleye destek amacıyla konuşlandırılan A400M nakliye uçağının ilk görev uçuşunu başarıyla tamamladığını duyurdu. 20 ton su veya yangın söndürücü kimyasal bırakabilen özel bir teçhizatla donatılan uçağın, ülkenin güneybatısındaki Lacanau ormanları üzerinde ilk görevini gerçekleştirdiği bildirildi. Ülkede, güneydoğu bölgesindeki Var bölgesinde de alevlerle mücadele edilmektedir.

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANI LAURENT NUNEZ, ÜLKEDE HIZLA YAYILAN ORMAN YANGINLARINDA YAKLAŞIK 98 BİN HEKTAR ALANIN KÜL OLDUĞUNU BELİRTEREK, BUNUN ÜLKE TARİHİNDE BİR REKOR OLDUĞUNU AÇIKLADI.
