Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı kırsal Yaylacık Mahallesi’nde, Antep fıstığı bahçeleri ile kuruyan bitki örtüsünün bulunduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayılan yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ancak dağlık arazide itfaiye araçlarının ilerleyebileceği bir yol bulunmadığı için ekipler, yangına doğrudan müdahale edemedi. Yangına ilk müdahaleyi, Yaylacık Mahallesi sakinleri ve çevredeki vatandaşlar traktör ve römorklarla gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun çabası devam ederken, şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Yukarı Söğütlü Mahallesi’ndeki Antep fıstığı bahçeleri ve ormanlık alana da sıçradı.
Yaylacık ve Yukarı Söğütlü mahallelerinde vatandaşların kendi imkanlarıyla gece geç saatlere kadar sürdürdüğü söndürme çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından, Yaylacık ve Yukarı Söğütlü mahallelerinin sakinleri, benzer olaylarda daha hızlı müdahale edilebilmesi için bölgeye itfaiye araçlarının ulaşabileceği bir yol yapılmasını isteyerek yetkililere çağrıda bulundu.

RABAN'DA FISTIKLIK VE OTLUK ALANDA YANGIN
