Gaziantep'te, sabah saatlerinde bir tekstil fabrikasında çıkan yangına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, fabrikada meydana gelen yangın hakkında yaptığı açıklamada, "Yangına 39 araç ve 81 personelle müdahale ediliyor, hemen hemen kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.
Olayın Gelişimi
Yangın, Şehitkamil ilçesi 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Üniteks Tekstil fabrikasında saat 04:26 sularında bilinmeyen bir nedenle başladı. Yangın ihbarının ardından, olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, büyüyen ve fabrikayı saran yangına hızlı bir şekilde müdahale etti.
Vali Çeber'den Açıklamalar
Vali Çeber, yangının nedeninin henüz belirlenemediğini belirtirken, fabrikanın binalarının ve içerdiği pamuk ipliklerinin oldukça yanıcı olduğunu vurguladı. Gece saatlerinde çıkan yangında, işçilerin tahliye edildiği ve yangınla mücadele çalışmalarının süratle başlatıldığı kaydedildi. Çeber, "Bu tür yangınlarda ilk önceliğimiz, can kaybı ve yaralanma olmamasıdır" dedi.
Yangının etkilediği alanın yaklaşık üç bin metrekare olduğunu belirten Vali Çeber, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmalarının yanında soğutma faaliyetlerine de devam ettiğini söyledi. Yangın sonrası can kaybı olmadığı için de sevindiklerini ifade etti.
İtfaiye ekiplerinin yangını tamamen söndürmek ve soğutma işlemlerini gerçekleştirmek için yoğun mesai harcadıkları bildirildi.

GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER, FABRİKA YANGINI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU