Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Gece yarısı taksi çukura düştü: Sürücü şans eseri kurtuldu

Gece yarısı taksi çukura düştü: Sürücü şans eseri kurtuldu

Arnavutköy'de taksi, yolda bulunan derin çukura düşerken sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Olayın güvenlik eksiklikleri nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

Arnavutköy Haraççı’da meydana gelen olayda, gece saatlerinde seyir halinde olan bir taksi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İSKİ ekiplerinin çalışma yaptığı yolda açılan derin çukura düştü. Taksi sürücüsü Kaan Hüseyin Yüksel, kazayı yara almadan atlattı. Taksi, 1,5 saatlik çalışmanın ardından vinçle çukurdan çıkarıldı.

Güvenlik önlemleri yetersizdi:

Olay sırasında, taksi sürücüsü Yüksel, İSKİ ekiplerinin çalıştığı alanı geçerken yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını iddia etti. Yüksel, "Karşıdan gelen araçlar için görevliler durdurdu, ben de onların izniyle geçerken çukuru fark edemedim" dedi. Çukurun derinliği 3,5-4 metre olarak belirtilirken, otonun büyük kısmı bu yüsekliği nedeniyle gömüldü.

Araç vinçle çıkarıldı:

Kaza sonrasında Yüksel, kendi imkanlarıyla aracından çıkmayı başardı. Kısa bir şok yaşadığını ifade eden sürücü, olay yerinin fotoğraflarını çekerek durumu belgeledi. Taksinin çıkartılması için vinç çağrıldı ve araç yaklaşık bir buçuk saat sonra kurtarıldı. Yüksel, aracın çıkarılmasının hemen ardından çukurun kapatıldığını belirtti.

Yüksel, araçta yaklaşık 150 bin lira maddi hasar oluştuğunu ve yaşadığı durumdan ötürü üzüntü duyduğunu ifade etti. Yetkililere, çalışma alanlarının güvenliğinin artırılması ve benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, sahibi olduğu taksinin durumu nedeniyle şikayetçi olabileceğini söyledi.

Olayın yaşandığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yüksel'in iddiaları üzerine, bölgedeki güvenlik önlemlerinin sorgulanmasına sebep oldu.

Arnavutköy'de yol çalışmasındaki çukura taksi düştü: Sürücü faciadan döndü

Arnavutköy'de yol çalışmasındaki çukura taksi düştü: Sürücü faciadan döndü