Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Genç, freni boşalan kamyoneti durdurmaya çalışırken sıkıştı: Kurtarma operasyonu yapıldı

Genç, freni boşalan kamyoneti durdurmaya çalışırken sıkıştı: Kurtarma operasyonu yapıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde freni boşalan kamyoneti durdurmak isteyen bir genç, yoğun bir kurtarma operasyonu ile sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşanan talihsiz bir olayda, freni boşalan kamyoneti durdurmaya çalışan 26 yaşındaki M.Z.M., araç ile demir korkuluklar arasında sıkışarak yaralandı.

Olay, Hacıakif Mahallesi 40674 Sokak’ta meydana geldi. Yokuş aşağı hareket etmeye başlayan boru yüklü kamyoneti fark eden M.Z.M., durdurmak için araca doğru koştu. Ancak el frenini çekmeye çalışmasına rağmen kamyoneti durdurmayı başaramadı.

Kazanın detayları:

Kamyonetin ilerlemesi sonucu, araç, 4 katlı bir binanın istinat duvarı ile demir korkuluklar arasında sıkışan genç, bir süre boyunca burada mahsur kaldı. Olayı gören çevredekiler, hemen durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kamyonetin bahçe duvarına asılı kalması ve üzerindeki ağır borular nedeniyle kurtarma çalışmaları zorlu geçti. Ekipler, uzun uğraşlar sonucunda genci bulunduğu yerden çıkaramayınca vinç yardımıyla çalışmalarına devam etti.

Kurtarma operasyonu:

Vinç yardımıyla önce kamyonetin üzerindeki borular kaldırıldı. Ardından ekipler, M.Z.M.'yi sıkıştığı yerden kurtarmayı başardı. Yaralı genç, sedyeye alınarak ambulansa taşındı ve Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan kontrollerde gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Durdurmaya çalıştığı kamyonetle korkuluk arasında sıkışan genç operasyonla kurtarıldı

Durdurmaya çalıştığı kamyonetle korkuluk arasında sıkışan genç operasyonla kurtarıldı