Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Giresun'da çocuğa sigara ve alkol özendirdiği iddia edilen şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı

Giresun'da çocuğa sigara ve alkol özendirdiği iddia edilen şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı

Giresun'da sosyal medyada çocuğu sigara ve alkolü özendiren görüntülerle gündem olan şahıs, adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Giresun'da sosyal medyada küçük yaştaki bir çocuğu sigara ve alkol kullanma yönünde özendirdiği iddia edilen bir şahıs, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Giresun'un Görele ilçesine bağlı Kaynar köyünde çekilen görüntülerle ortaya çıktı. Bu görüntülerde, küçük yaşta bir çocuğun elinde sigara paketi ve bir adet sigara bulunduğu görüldü. Görüntüyü kaydeden Z.F., çocuğa yönelik kullandığı ifadelerle sosyal medya üzerinde büyük bir tepki topladı. Z.F.'nin çocuğa, "Akşam bira içeceğiz değil mi?" ve "Nerede içeceğiz?" şeklindeki soruları dikkat çekti.

Görüntülerin hızla yayılmasının ardından, Görele İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Z.F., emniyetteki işlemlerinin ardından "özel hayatın gizliliğini ihlal etme" ve "zararlı maddeleri özendirme ve temin etme" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Z.F., çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, soruşturma kapsamında Z.F.'nin cep telefonuna el konulduğu ifade edildi.

Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, olayla ilgili olarak adli sürecin takip edildiğini bildirdi.

MAĞDUR ÇOCUK (ARŞİV)

MAĞDUR ÇOCUK (ARŞİV)