Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Girne'deki yolcu gemisi faciasında arama kurtarma çalışmaları hızla sürüyor

Girne'deki yolcu gemisi faciasında arama kurtarma çalışmaları hızla sürüyor

Girne'deki yolcu gemisi faciasında MSB, 7 gemi ve 6 hava aracıyla arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne açıklarında 30 Ağustos tarihinde yaşanan yolcu gemisi faciasının ardından arama kurtarma çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamalara göre, olay bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine 7 gemi ve 6 hava aracı ile destek sağlanıyor.

Arama kurtarma çalışmaları ve destekleyici ekipmanlar:

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren MSB, TCG Işın Kurtarma ve Yedekleme Gemisi ile TCG Alemdar Denizaltı Kurtarma Gemisi gibi kuvvetli ekipmanların kullanıldığını belirtti. Kayıp 16 yolcunun bulunması amacıyla sahil şeridi, derin deniz alanları ve batık geminin çevresi taranıyor. TCG Işın, batığın 550 metre derinlikte olduğunu tespit ederken, TCG Alemdar’ın donanımındaki 3000 metrede operasyon yapabilen ROV cihazı ile de batığa daldı.

Yüzde dört naaş çıkarıldı:

Şu ana kadar çalışmalar neticesinde 4 kişinin naaşı su yüzeyine çıkarıldı ve ilgili makamlara teslim edildi. Arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, süreç hakkında bilgiler almak üzere bölgeye gitmişti. Kurtarma çabalarının yoğun bir şekilde devam etmesi, kayıpların aileleri tarafından umudun sürdürülmesini sağlıyor.

GİRNE AÇIKLARINDA BATAN YOLCU GEMİSİ İLE İLGİLİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR. BU...

GİRNE AÇIKLARINDA BATAN YOLCU GEMİSİ İLE İLGİLİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NA (MSB) BAĞLI DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI TARAFINDAN BÖLGEYE GÖNDERİLEN 7 GEMİ VE 6 HAVA ARACI İLE DESTEK SAĞLANIYOR.