İnönü Mahallesi’nde aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı hayatı felç ederken, taşan dere suları evleri ve ahırları yuttu; bölgede büyük çaplı maddi hasar oluştu.
Gümüşhane’de akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağışlar, İnönü Mahallesi’nde ciddi bir afete dönüştü. Sağanak ve dolu yağışının etkisiyle debisi yükselen dere, yatağından çıkarak çevredeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Kısa sürede bölgeyi etkisi altına alan sel suları, birçok noktada su baskınlarına yol açtı.
Tahliye operasyonuyla facianın eşiğinden dönüldü
Sel sularının evlere dolmaya başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler, risk altındaki vatandaşları güvenli bölgelere tahliye ederken, su altında kalan ahırlardaki hayvanları da kurtarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Yaşanan felakette bir köpeğin telef olduğu bilgisi üzüntüyle karşılandı.
Moloz yığınları araçları yuttu
Afetin en çok vurduğu noktalardan biri Salih Köksalan’a ait mülk oldu. Köksalan’ın evi ve ahırı sular altında kalırken, park halindeki 4 araç da selin getirdiği çamur ve moloz yığınlarının altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Özellikle iki aracın sürüklenen toprak kütleleri altında kalması, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.
Bölgede temizlik çalışmaları devam ediyor
Sel sularının çekilmesinin ardından ekipler, hasar tespit çalışmalarına hız verdi. İş makineleri yardımıyla yollardaki moloz yığınlarını temizlemeye çalışan ekipler, vatandaşların mağduriyetini gidermek için bölgedeki faaliyetlerini sürdürüyor. Yetkililer, benzer durumların yaşanmaması adına dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.