Eskibağlar Mahallesi’nde gece saatlerinde kaydedilen görüntüler, bölge sakinlerini ve öğrencileri tedirgin etti; yiyecek arayışındaki dev ayı, dolmuş durağının yanı başında görüntülendi.
Gümüşhane şehir merkezinde gece saatlerinde yaşanan hareketlilik, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Eskibağlar Mahallesi’nde bir iş yerinin kayıtlarına giren görüntülerde, yetişkin bir ayının oldukça sakin tavırlarla yerleşim yerlerinin arasında gezindiği görülüyor.
Yaşam alanlarına kadar indi
Ayının, insanların yoğun olarak kullandığı bir bölgede, üstelik üniversite öğrencilerinin yurtlarına gitmek için sıklıkla tercih ettiği dolmuş durağına sadece birkaç metre mesafede dolaşması büyük şaşkınlık yarattı. Bölge sakinleri, vahşi bir hayvanın bu denli merkezi bir noktaya kadar inmiş olmasının güvenlik riski oluşturduğunu belirterek endişelerini dile getirdi.
Kısa süreli gezintinin ardından izini kaybettirdi
Çevrede bir süre yiyecek arayışını sürdüren ayı, herhangi bir olumsuzluğa yol açmadan karanlığın içinde gözden kayboldu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından yetkililerin bölgedeki denetimlerini artırması bekleniyor. Vatandaşlar ise özellikle gece saatlerinde bu güzergahı kullanırken daha dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.