Gündüz Vakti Eve Ateş Açıldı
İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Seyid Ömer Mahallesi’nde 6 Ocak günü gündüz saatlerinde bir eve henüz bilinmeyen bir nedenle ateş açıldı. Silah seslerini duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.
Güvenlik Kameraları İncelendi, Şüpheli Yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda, çevredeki güvenlik kameraları tek tek incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda kimliği tespit edilen B.A. (20), aynı gün Fatih ilçesi Mevlanakapı Mahallesi’ndeki adresinde suç unsuru silahla yakalandı.
Evde Uyuşturucu Ele Geçirildi, Şüpheli Tutuklandı
Şüphelinin adresinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan B.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıs, çıkarıldığı hakimlikçe “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “mala zarar verme” ve “ruhsatsız silah veya ateşli mermi bulundurma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul’da Silahlı Saldırı Olayları
2025’in ilk dokuz ayında İstanbul’da silahlı saldırı ve ateşli silah kullanılmasına bağlı suç olaylarında belirgin bir gelişme yaşandı. Resmî verilere göre, şehirde organize suçla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarla silahla ilgili suçlarda yüzde 46 düşüş kaydedildi ve 2024’e kıyasla silahlı olayların azaldığı açıklandı. Aynı dönemde emniyet güçleri, ruhsatsız silah ele geçirme çalışmalarını artırarak ruhsatsız silah ele geçirme sayısını yüzde 21 artırdı ve bu tür suçlara karıştığı değerlendirilen çok sayıda kişiyi yakaladı. Ayrıca Mayıs–Ağustos 2025 tarihleri arasında kentte 6 ayrı iş yerine silahlı saldırı düzenlenmesi gibi vakalar da kayıtlara geçti; bu saldırılarla bağlantılı olarak onlarca zanlı gözaltına alınarak adli makamlara teslim edildi. Bu istatistikler, İstanbul’da genel güvenlik ortamında iyileşme eğilimi görülse de silahlı saldırıların hâlen önemli bir kamu güvenliği meselesi olduğunu ortaya koyuyor.