Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Güngören'de balkon çökmesi sonrası bina güvenlik önlemleriyle kapatıldı

Güngören'de balkon çökmesi sonrası bina güvenlik önlemleriyle kapatıldı

Güngören'de bir binanın balkonunun çökmesi sonucu bina mühürlendi ve çevresi bariyerle kapatıldı. Olayda yaralı veya ölü yok.

İstanbul'un Güngören ilçesinde saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, beş katlı bir binanın birinci katındaki balkon bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay anında apartmanda oturanların olması, durumu daha da ciddileştirdi.

Olay sonrası hemen harekete geçen itfaiye, polis ve zabıta ekipleri, binanın tedbir amacıyla boşaltılmasını sağladı. Çökme esnasında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmaması ise sevindirici bir durum olarak kaydedildi. Bina, acil güvenlik tedbirleri kapsamında mühürlenirken, çevresi bariyerlerle kapatıldı.

Olayın detayları ve alınan önlemler:

Mahalle sakinlerinden biri olan Tayfun Kurt, "Bildiğim kadarıyla apartmanın balkonu çökmüş. Ama neden kaynaklandığı hakkında bilgimiz yok. Geldiğimizde o esnada binada hala oturanlar vardı. Sonrasında ilgili ekiplere haber verildi. Polis, etrafı kapattı. Oturanları çıkarttı. Şimdi de önlem alıyor" şeklinde ifadeler kullandı. Bu tür olayların, bina güvenliğinin ve yapısal sağlamlığının önemini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

Yerel yönetimden açıklama bekleniyor:

Olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatılırken, yerel yönetimin konu hakkında önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Güvenlik önlemleri kapsamında yapılan çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Güngören’de 5 katlı binanın balkonu çöktü: Binanın çevresi bariyerle kapatıldı

Güngören’de 5 katlı binanın balkonu çöktü: Binanın çevresi bariyerle kapatıldı