Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Hakkari'de yaylada rahatsızlanan çoban sağlık ekiplerince kurtarıldı

Hakkari'de yaylada rahatsızlanan çoban sağlık ekiplerince kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaylada rahatsızlanan çoban, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çıkan bir yaylada rahatsızlanan çoban, sağlık ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

İlçeye bağlı Adaklı köyündeki yaylaya giden bir çoban, aniden rahatsızlandı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım talep etti. İhbarın ardından, sağlık ekipleri zorlu arazi koşullarına rağmen hastaya ulaşmak için hızlı bir şekilde harekete geçti.

Zorlu ve dik yolları aşmayı başaran sağlık çalışanları, kısa sürede yayladaki hastaya ulaştı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalede, hastanın değerlerinin normal olduğu belirlendi. Sağlık ekipleri, hastanın durumunun stabil olmasına rağmen, tedbir amaçlı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasına karar verdi.

Çevredeki vatandaşlar, doğa şartlarına rağmen hızlı bir şekilde yardıma koşan sağlık ekiplerine teşekkür etti. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanedeki kontrol sürecinin devam ettiği öğrenildi.

YÜKSEKOVA İLÇESİNDE ÇIKTIĞI YAYLADA RAHATSIZLANAN ÇOBAN, SAĞLIK EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK...

YÜKSEKOVA İLÇESİNDE ÇIKTIĞI YAYLADA RAHATSIZLANAN ÇOBAN, SAĞLIK EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK HASTANEYE KALDIRILDI.

YÜKSEKOVA İLÇESİNDE ÇIKTIĞI YAYLADA RAHATSIZLANAN ÇOBAN, SAĞLIK EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK...