AHBAP Derneği’nin başkanı Haluk Levent hakkında, "Dernekler kanununa muhalefet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddialarıyla soruşturma başlatıldı. Levent’in gözaltına alınmadan önce Almanya'ya gitmek üzere kaçış rotası çizdiği iddiaları dikkat çekiyor.
10 Temmuz Cuma günü saat 19.10'da Düsseldorf ve 21.55'de Hannover için iki uçak bileti aldığı tespit edilen Levent, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmadan önce yurtdışına çıkış yasağını öğrenerek İzmir'e yöneldi. Daha sonra deniz yoluyla ülkeden kaçmayı planladığı iddia ediliyor.
Bugün emniyette ifadesinin alınması beklenen Haluk Levent'in, önce diğer gözaltındaki şüphelilerin ifadelerinin alınacağı ve en son kendisinin ifade vereceği öğrenildi.

Haluk Levent'in, Düsseldorf ve Hannover’e aynı gün 2 uçak bileti aldığı ortaya çıktı