Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Hasat bereketi acıya dönüştü: Tarladaki traktör bir anda alev topuna döndü

Hasat bereketi acıya dönüştü: Tarladaki traktör bir anda alev topuna döndü

Atburgazı Mahallesi’nde yaşanan talihsiz olay, bölgedeki üreticileri derinden sarstı. Buğday hasadının ardından tarlasındaki anız yatağını sulamak için harekete geçen Erkan Şirin, Deutz marka traktörünü sulama kanalı kenarına park etti.

Aydın Söke’de buğday hasadı sonrası sulama hazırlığı yapan çiftçi, gözlerinin önünde eriyen traktörünü kurtaramadı; olay sonrası geriye sadece metal yığını kaldı.

Atburgazı Mahallesi’nde yaşanan talihsiz olay, bölgedeki üreticileri derinden sarstı. Buğday hasadının ardından tarlasındaki anız yatağını sulamak için harekete geçen Erkan Şirin, Deutz marka traktörünü sulama kanalı kenarına park etti. Ancak rutin bir çalışma günü, beklenmedik bir felaketle kabusa dönüştü.

Motor kısmından yükselen dumanlar

Traktörün motor kısmından aniden yükselen yoğun dumanları fark eden Şirin, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler gelene kadar kendi imkanlarıyla alevlere müdahale etmeye çalışan çiftçi, yangının hızla büyümesi karşısında çaresiz kaldı. Kısa sürede tüm aracı saran alevler, traktörü kullanılamaz hale getirdi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası, aracın sadece demir aksamı ayakta kalabildi. Yıllardır emek verdiği traktörünü kaybetmenin şokunu yaşayan Erkan Şirin, büyük bir maddi kayıpla karşı karşıya kaldı.

Soruşturma süreci başladı

Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, yangının çıkış sebebini belirlemek üzere geniş çaplı bir inceleme başlattı. Teknik bir arızadan mı yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığı henüz netleşmeyen yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Çiftçinin yaşadığı mağduriyet, bölgedeki tarımsal faaliyetlerde iş güvenliği ve araç bakımlarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.