Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Hatay'da ani orman yangınına hızlı müdahale

Hatay'da ani orman yangınına hızlı müdahale

Antakya'da çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Hatay’ın Antakya ilçesinde, ormanlık alanda başlayan yangın, bölge sakinlerinin duyarlılığı sayesinde hızlıca kontrol altına alındı. Yangın, Kuruyer Mahallesi'nde meydana geldi ve olay, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbarla ortaya çıktı.

İtfaiye ve orman ekiplerinin hızlı müdahalesi

Yangının büyümeden söndürülmesi için itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi. Ekipler, yangının yayılarak daha büyük zararlar vermesini engellemek amacıyla etkin bir şekilde müdahalede bulundu.

Çevre ve güvenlik önlemleri

Yangının nasıl başladığına dair kesin bir bilgi bulunmasa da, ekiplerin ormanda kontrol amaçlı incelemelerine devam ettiği bildirildi. Bu tür olayların önlenmesi adına bölgedeki orman alanları için sürekli denetimlerin yapılacağı ifade ediliyor.

Vatandaşlar, orman yangınına karşı dikkatli olmaları ve acil durumlarda hızlıca yetkililere haber vermeleri gerektiği konusunda uyarıldı.

HATAY’IN ANTAKYA İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇIKTI. İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE YANGIN...

HATAY’IN ANTAKYA İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇIKTI. İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ.