Kurban Bayramı arifesinde Hatay Şehitliği'nde düzenlenen resmi ziyarette, Vali Mustafa Masatlı'nın şehit babasına gösterdiği vefa örneği törene damgasını vurdu.
Hatay'da bayram coşkusu şehitlik ziyaretiyle başladı. Vali Mustafa Masatlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Ziyaret sırasında yaşanan bir an ise tüm katılımcıları duygulandırdı.
Vefa dolu o anlar
Şehit Osman Durmaz'ın kabri başında gerçekleşen bayramlaşma esnasında, ayakta durmakta zorlanan baba Şehabettin Durmaz'ı fark eden Vali Masatlı, yanına giderek yaşlı adamın elini öptü. Vali'nin bu içten davranışı, şehit yakınları tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Protokol üyeleri, şehit aileleriyle yakından ilgilenerek onların bayram sevincine ortak oldu.
Yaralar sarılıyor, şehir yeniden ayağa kalkıyor
Şehitlikteki törenin ardından Hatay'daki iyileşme sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Vali Masatlı, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmaları hatırlattı. Cumhurbaşkanı liderliğinde yürütülen imar ve ihya faaliyetlerinin meyvelerini verdiğini belirten Masatlı, şu ifadeleri kullandı:
Her geçen gün daha huzurluyuz
Şehrin her bayram bir öncekinden daha neşeli ve umutlu olduğunu vurgulayan Vali Masatlı, vatandaşların yeni konutlarına yerleşmeye başladığını belirtti. Çarşıların hareketlendiğini ve dışarıdaki hemşehrilerin şehre geri dönüşlerinin başladığını ifade eden Masatlı, bu tablonun Hatay'ın geleceğine dair umutları tazelediğini ve toplumsal huzuru artırdığını sözlerine ekledi.