Şiddetli yağışların ardından sular altında kalan Hatay’da yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı; bölgede 12 yaralı bulunurken bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Hatay’da meteorolojinin uyarılarının ardından etkisini gösteren aşırı yağışlar, bölgede büyük bir afete dönüştü. Samandağ ilçesi Karaçay mevkiinde köprüden nehre düşen araçtaki vatandaşları kurtarmak için başlatılan çalışmalar, AFAD ekiplerinin yoğun çabasıyla devam ediyor.
Bölgedeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, nehir boyunca sürdürülen arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını ve toplam can kaybının 4’e yükseldiğini duyurdu. Pehlivan, kayıp olan bir diğer vatandaş için ise arama faaliyetlerinin denize kadar uzanan geniş bir hat üzerinde titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
Bölgede Binlerce Personel Görev Başında
Afetin yaralarını sarmak için çevre illerden gelen destek ekiplerle birlikte toplam 2 bin 330 personel ve 925 araç sahada aktif olarak görev yapıyor. Yaşanan su baskınları nedeniyle 1600’ü aşkın ihbar aldıklarını ifade eden Pehlivan, evlerdeki tahliye ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü, yaralanan 12 vatandaşın ise genel sağlık durumlarının iyi olduğunu aktardı.
Tokat İçin Risk Analizleri Sürüyor
Hatay’daki felaketin yanı sıra ülke genelindeki risk durumuna da değinen AFAD Başkanı, Tokat’ta Almus Barajı’ndaki doluluk oranları nedeniyle alınan önlemleri paylaştı. En kötü senaryolara göre hazırlık yaptıklarını belirten Pehlivan, Yeşilırmak yatağında yapılan tahkimat çalışmaları ve alınan tedbirler sayesinde Tokat’ta şu an için herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını, tüm kurumların teyakkuz halinde olduğunu vurguladı.