Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, ülke genelinde beklenen kuvvetli yağışlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Macit, kuzey, iç ve batı kesimlerde etkili olacağı tahmin edilen yağışların, sel ve su baskınlarına yol açabileceği konusunda vatandaşları uyardı.
Yağışlar hangi bölgeleri etkileyecek?
Macit, yaptığı değerlendirmelerde, özellikle Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti. Özellikle Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri, Isparta, İç Ege, Ankara, Çorum, Yozgat, Samsun ve Ordu çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklıklarındaki değişim
Macit, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini, ancak hafta sonundan itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların artacağını ifade etti. Ayrıca, doğu kesimlerde de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin planlandığını ekledi.
Üç büyükşehirde beklenen hava durumu da Macit tarafından açıklandı. Örneğin, İstanbul'da perşembe ve cuma günlerinde sağanak yağış beklenirken, cumartesi ve pazar günlerinde yağış öngörülmüyor. Ankara’da ise benzer şekilde perşembe ve cuma günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurların olacağı, hafta sonunda ise yağış beklenmediği bildirildi. İzmir’de perşembe günü doğusunda yağış alınmasına rağmen, cuma ve cumartesi günlerinde yağış beklenmiyor, sıcaklık ise 30 derece civarında kalacak.
Meteoroloji uzmanı Abdullah Macit, vatandaşları bir kez daha sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA TAHMİN UZMANI ABDULLAH MACİT, KUZEY, İÇ VE BATI KESİMLERDE GÖRÜLMESİ TAHMİN EDİLEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI. MACİT, "SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLMALI" DEDİ.