Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Hava tahmin uzmanı Yavuz: önümüzdeki hafta yağış olmayacak

Hava tahmin uzmanı Yavuz: önümüzdeki hafta yağış olmayacak

Meteoroloji Uzmanı Yavuz, önümüzdeki hafta Türkiye genelinde önemli bir yağış beklenmediğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, önümüzdeki hafta Türkiye genelinde önemli yağışların beklenmediğini açıkladı. Yavuz, yapılan tahminlere göre, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra, Akdeniz’in dağlık kesimlerinde de yerel sağanak yağışların görülebileceğini ifade etti.

Cuma günü yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülürken, Orta ve Doğu Karadeniz’de ise parça parça yağışlar yaşanacağı belirtildi. Yavuz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusundaki Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Muş çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiğini kaydetti. Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimindeki dağlık alanlarda, Batı Akdeniz’de, Burdur, Antalya ve Denizli gibi illerde de mevzi sağanak yağışlar olacağı öngörülüyor.

Cumartesi günü yağışların etkisinin artacağını ancak Pazar gününden itibaren bu etkinin azalacağını ifade eden Yavuz, "Önümüzdeki hafta ülke genelinde önemli bir yağış beklemiyoruz" dedi. Hava sıcaklıklarıyla ilgili olarak, Cuma ve Cumartesi doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki hava durumu tahminlerini de paylaşan Yavuz, Ankara’da yarın için yağış beklenmediğini ve gece sıcaklıkların 16-17 derece, gündüz sıcaklıkların ise 31-32 derece olacağını belirtti. İstanbul’da da önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmezken, Cumartesi günü hafif sağanak yağış ihtimali olduğu kaydedildi. İstanbul’da gece sıcaklıklar 20-21, gündüz sıcaklıklar ise 30-32 derece arasında seyredecek. İzmir’de de benzer şekilde üç gün boyunca yağış yokken, gece sıcaklıkların 20-22, gündüz sıcaklıkların ise 34-35 derece olacağı tahmin ediliyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÜLKE GENELİNDE ÖNEMLİ BİR YAĞIŞ BEKLENMİYOR

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÜLKE GENELİNDE ÖNEMLİ BİR YAĞIŞ BEKLENMİYOR

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA TAHMİN UZMANI YUSUF ZİYA YAVUZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU