İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Her kan 1 can demek

Beylikdüzü Kızılay Şubesi ve AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Beylikdüzü halkı, kan verdi. Etkinliğe ilişkin konuşan Beylikdüzü Kızılay Şubesi Başkanvekili Mustafa Günaydın, “Her kan 1 can demek. Bu bilinç ve anlayışla bugün burada herkesi kan vermeye çağırdık. Beylikdüzü halkı da yoğun ilgi gösterdi” dedi

Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami'nin avlusunda düzenlenen kan verme etkinliğinin ev sahipliğini Beylikdüzü Kızılay Şubesi ve AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı yaptı. Yoğun ilgi gösterilen programa; Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediye Başkanvekili Serdal Mumcu, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Dilaver Sargın, Beylikdüzü Kızılay Şubesi Başkanvekili Mustafa Günaydın, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kan vermek için kuyruğa giren vatandaşlara yemek ikramı da yapıldı.

Beylikdüzü ilk 3 sırada
Etkinliğe ilişkin Damga'ya konuşan Günaydın, “AK Parti İlçe Başkanlığı'yla beraber geniş çaplı bir organizasyon yaptık. Beylikdüzü bu konuda çok şanslı duyarlı bir halkımız var. Daha dün 12 tane büyükbaş hayvan yardımı geldi. Bunları kurslarımıza, yurtlarımıza et olarak temin ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelelere yemek veriyoruz. Beylikdüzü, Kızılay anlamında İstanbul'da ilk üç sırada. İnşallah daha iyi işler yapacağız. Yüzde yirmi olan kan oranlarını yüzde seksenlere çıkarmış durumdayız. Beylikdüzü halkının çok duyarlı olduğunu biliyoruz teşekkür ediyoruz” dedi.

320 aileye yemek yardımı
Kızılay olarak birçok konuda hizmet verdiklerini de kaydeden Günaydın, “Biz Beylikdüzü Kızılay olarak 320 aileye günlük yemek götürüyoruz. Gıda, et ve koli yardımları yapıyoruz. Konferans ve eğitimler veriyoruz. Çok güçlü bir yönetimimiz var. En önemlisi kan bağışlarımızla kan alıyoruz. Beylikdüzü Kızılay ciddi çalışmalar yapıyor. Halkımızda bunun farkında. Buradaki sırayı görüyorsunuz” diye konuştu.

Yakuplu'dan başvuru yapılabilir
İhtiyaç sahiplerinin kendisine nasıl ulaşabileceğine ilişkin bilgi de veren Günaydın, “Yakuplu Beylikdüzü Şube Başkanlığımız var. Orada yetkili arkadaşlarımız var. Oraya gittikleri zaman kimlik bilgilerine bakıyoruz, gerçek ihtiyaç sahibi ise biz onlara gıda yardımı ihtiyaç yardımı ve nakit yardımı da yapabiliyoruz. Biz sadece Beylikdüzü halkına hizmet veriyoruz. Diğer ilçelerden gelen vatandaşlarımızı oradaki şubelere aktarıyoruz. Herkes kendi ilçesindeki şubeye başvurmalı. Her kan bir can diyoruz. Kök hücre çok önemli. O yüzden 3 ayda bir kan vermek gerek. Bu kanlarımız mehmetçiğe gidiyor. Kan vermek hem sünnettir hem de vücuda dinçlik verir. Kan verirlerse hem vatandaşlar kendilerini taramış olur hem de çok iyi olur” ifadelerini kullandı.

dilaver sargın

Bu işin ucunda hayat var
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Dilaver Sargın ise konuya ilişkin; “Kızılay,Yurtiçinde ve yurtdışında, savaşta ve barışta, depremde, sel felaketinde, yangında , ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacının karşılanmasında ülkemizin köklü ve güzide kuruluşlarımızdan biridir. Kızılay Beylikdüzü şubemiz de İstanbul’da en önemli şubelerden biridir. 29 Ekim - 4 Kasım arası Kızılay haftası idi. Biz de, AK Parti Beylikdüzü ailesi olarak, Kızılay ile birlikte kan bağışı ve kök hücre bağışı proğram yapmak istedik. Ben huzurlarınızda Kızılay Beylikdüzü Şube yönetici ve çalışanlarına ve duyarlı tüm Beylikdüzülü komşularımıza teşekkür ediyorum. Hepimizin bir gün kana veya kök hücreye ihtiyacı olabilir.Toplum olarak bilgilenmemiz ve bilinçlenmemiz lazım. Kan verebilecek sağlıklı tüm vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışına bekliyoruz. Bir hastaya umut verebilmenin inanılmaz mutluluğu vardır. Bir hasta için Belki umut benim , sensin, sizlersiniz ,bizleriz ve bütün toplumdur. Hayat kurtarmak bizim kanımızda ve canımızda var. Kızılaya bağışlayacağımız bir damla kan, bir candır. Kan Bağışı hayat kurtarır. Bir damla kan hayat kurtarır. Kan bağışı ve kök hücre bağışı geleceğimizi kurtarır, can kurtarır,hayat kurtarır. Kanımızı bağışlıyoruz, cana can katıyoruz. Bu işin ucunda hayat var. Bizim köklerimizde iyilik var. Donör ol, umut ol, yaşam ol, bir hastaya umut ol. Hayalde değil gerçekte kahraman ol. Kök hücrede, ne kadar çok bağışçı, o kadar çok çok şans varHaydi Beylikdüzü; Kan bağışına, kök hücre bağışına” açıklamalarında bulundu.