Yeni Birlik Yerel Haberler Iğdır'da 27 günlük asayiş bilançosu: 46 aranan şahıs yakalandı, 39'u tutuklandı

Iğdır'da 27 günlük asayiş bilançosu: 46 aranan şahıs yakalandı, 39'u tutuklandı

Iğdır'da polis ekiplerinin son 27 günde gerçekleştirdiği denetim ve operasyonlarda haklarında arama kaydı bulunan 46 zanlı yakalanırken, adliyeye sevk edilenlerden 39'u cezaevine gönderildi.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 25 Eylül-21 Ekim 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, çeşitli suçlardan aranan 46 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan 39'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına teslim edildi.

Çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi

Asayiş, çocuk, göçmen kaçakçılığı, narkotik ve siber suçlarla mücadele birimlerince eş zamanlı yürütülen arama ve denetimlerde suç unsurlarına el konuldu. Yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet av tüfeği ve pompalı tüfek ile aralarında bıçak, satır, kılıç ve muştanın da yer aldığı 41 kesici ve delici alet ele geçirildi. Uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri kapsamında ise 643 gram metamfetamin, 105 gram esrar/skunk ve muhtelif miktarlarda afyon sakızı, bonzai ile sentetik ecza bulundu.

Kaçak ürünlere el konuldu

Kaçakçılık suçlarına yönelik denetimlerde ise piyasaya sürülmek istenen 3 bin 66 paket gümrük kaçağı sigara, 227 şişe kaçak alkollü içki, 936 litre kaçak akaryakıt, 16 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 51 kilogram gıda maddesi emniyet güçleri tarafından muhafaza altına alındı.