Iğdır'da bir sürücü ile polis memuru arasında yaşanan ve 180 bin liralık ceza ile sonuçlanan gerginlik, güvenlik kamerası kayıtlarıyla bambaşka bir boyuta taşındı.
Iğdır Bağlar Mahallesi Uluçınar Caddesi üzerinde yaşanan olay, hem sürücünün hem de polis memurunun birbirini suçlamasıyla yargıya intikal etti. Arda T. isimli sürücü, annesini hastaneye yetiştirmeye çalıştığı sırada polis memuru İbrahim B. tarafından durdurulduğunu ve ardından fiziksel saldırıya uğradığını iddia etti.
Darp edildiğini ve dişinin kırıldığını belirten Arda T., olay sonrası kendisine 180 bin lira idari para cezası kesildiğini, ehliyetine el konulduğunu ve kullandığı aracın trafikten men edildiğini ifade etti. Genç sürücü, "Annemin dikişleri patladığı için acil hastaneye gidiyordum. Polis memuru aracımı durdurup beni aşağı indirdi ve aniden saldırdı. Onurumla oynadılar, devletime sığınıyorum" ifadelerini kullandı.
Polis memurunun savunması ve kamera kayıtları
Olayın diğer tarafı olan polis memuru İbrahim B. ise ifadesinde, ailesiyle yaya geçidinden geçtiği sırada sürücünün kendisine çarpmak üzere olduğunu, tartışmanın bu nedenle çıktığını ve kendisini korumak amacıyla karşılık verdiğini savundu.
Ancak olaya dair ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri, tartışmanın seyrine dair dikkat çekici detaylar sundu. Görüntülerde, polis memurunun aracın kapısını açtığı ve sürücü henüz araçtan inmeye çalışırken yumruk attığı net bir şekilde görülüyor. Kayıtlarda polis memurunun boks ringindeymiş gibi gard alarak sürücüye yönelmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Adli ve idari süreç devam ediyor
Yaşanan arbede sonrası tarafların karşılıklı şikayetçi olduğu olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Sürücünün "haksız yere cezalandırıldım" iddiası ve polis memurunun "saldırıya uğradım" savunması, mahkeme sürecinde netlik kazanacak. Olayın iç yüzü, güvenlik kamerası görüntülerinin bilirkişi tarafından incelenmesiyle kesinleşecek.