Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Iğdır’da tehlike saçan sokak: Vatandaşlar önlem alınması için isyan etti

Iğdır’da tehlike saçan sokak: Vatandaşlar önlem alınması için isyan etti

Iğdır’ın Bağlar Mahallesi, Vali Konağı karşısında bulunan 2. Sokak’ta akşam saatlerinde yürekleri ağza getiren bir trafik kazası yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 35 VET 18 plakalı otomobil, ara sokağa dönüş yaptığı esnada yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir vatandaşa çarptı.

Bağlar Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen kazada bir yaya otomobilin çarpması sonucu hastanelik oldu; mahalle sakinleri bölgedeki trafik yoğunluğuna dikkat çekerek hız kesici set talebinde bulundu.

Iğdır’ın Bağlar Mahallesi, Vali Konağı karşısında bulunan 2. Sokak’ta akşam saatlerinde yürekleri ağza getiren bir trafik kazası yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 35 VET 18 plakalı otomobil, ara sokağa dönüş yaptığı esnada yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir vatandaşa çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ismi henüz belirlenemeyen yaşlı adam, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Otomobilin düşük hızda seyretmesi, olası bir facianın önüne geçerek yaşlı adamın kazayı hafif yaralarla atlatmasını sağladı.

Mahallede yükselen set talebi

Olay sonrası bölgedeki trafik güvenliği yeniden tartışmaya açıldı. Kazaya tanıklık eden mahalle sakinlerinden Yaşar Alınga, bölgedeki araç trafiğinin yoğunluğundan şikayet ederek yetkililere seslendi. Alınga, "Burada trafik yoğunluğu her geçen gün artıyor ve kazalar kaçınılmaz hale geliyor. Eğer buraya acilen bir hız kesici set kurulmazsa, daha vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz. Set, bu noktadaki kazaları önlemek için en etkili çözüm olacaktır" ifadelerini kullandı.

Emniyet güçleri, kazanın oluş şekliyle ilgili detaylı inceleme başlattı. Sürücünün kimlik bilgileri ve kazanın kesin nedeni yapılacak soruşturma sonucunda netlik kazanacak.